Moto

Hoe mijn motorfiets financieren?

Je droomt al langer van een motorfiets. Dat begrijpen we! Maar je weet dat dat best een dure grap is? En je hebt niet meteen een uitgebreid budget? Geen nood, er zijn een aantal mogelijkheden om je motor te financieren. 

Afbetaling bij een dealer

Bij sommige dealers kan je een motor met maandelijkse afbetalingen kopen of profiteren van financiële diensten voor particulieren. Vraag op het Autosalon meer info bij de verschillende merken of aan de stand van Start2Ride. Daar krijg je als beginnende motorrijder een antwoord op al je vragen.

Nog vragen over je motor? Kom naar het Autosalon en stel al je vragen aan de stand van Start2Ride!

Koop hier je tickets!

Lening

Met een lening kan je je uitgaven spreiden en daardoor de druk op je budget wat verminderen. Er zijn twee soorten leningen die je kan overwegen als je je motorfiets wil financieren.

  • Lening met specifiek doeleinde
    De lening met specifiek doeleinde, of toegewezen lening, houdt een laag risico in. De lening dient alleen om het voertuig te financieren. Daarbij is het voertuig alleen onderpand. Over het algemeen is het bedrag wat je kunt lenen gelijk aan de prijs van het voertuig. 

    Om een lening met specifiek doeleinde te krijgen, moet je een aankoopbewijs voorleggen. Je moet ook aan bepaalde voorwaarden voldoen: in België wonen, meerderjarig zijn en niet op de zwarte lijst van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) staan. En natuurlijk moet je je lening binnen de afgesproken termijn kunnen afbetalen.
  • Persoonlijke lening
    In tegenstelling tot de toegewezen lening vereist een persoonlijke lening geen garantie of rechtvaardiging van aankoop. Dat betekent wel dat banken een groter risico nemen en daarom zullen je rente en de totale kost van je lening hoger liggen.

    Met een persoonlijke lening kan je in sommige gevallen tot 110% of 120% van de aankoopprijs van de motor lenen. Die lening dient vooral om bijkomende kosten zoals je verzekering of de uitrusting makkelijker te betalen.

We beseffen dat we hier geen pasklaar antwoord kunnen geven voor jouw persoonlijke situatie. Ons voorstel: kom naar de Brussels Motor Show 2020 en vergelijk goed de financieringsopties bij de verschillende merken en dealers. En natuurlijk staan we aan de stand van Start2Ride ook klaar om jou verder te helpen! Tot dan?

Vergelijk op het Autosalon de verschillende opties om je motorfiets te financieren!

Koop hier je tickets!

Inschrijven
Onze nieuwsbrief