WAM

Micromobiliteit heerst!

Fietsen, scooters, steps ... Je kan er in de stad niet meer naast kijken. Net als deelwagens zijn ze, al dan niet in een deelformule, een enorm succes. Deze kleinere innovatieve en milieuvriendelijke vervoersmiddelen noemen we micromobiliteit. In combinatie met het openbaar vervoer vormen ze een alternatief voor het drukke autoverkeer.

Test innovatieve mobiliteitsmiddelen op #WeAreMobility! Dit Mobiliteitssalon bezoek je gratis met een ticket voor het Autosalon!

Fietsen

Villo, Velo, Blue-bike, Li Bia vélo … Gedeelde fietsen zijn enorm populair. Deze formules maken gebruik van stations, waar je je fiets oppikt en terug afzet. Maar er zijn andere spelers die geen stations hebben en waarbij je je deelfiets op eender welke plaats dropt. Dat is het freefloatingprincipe. Denk aan Billy bike. Meestal ontgrendel je deze fietsen gewoon met je smartphone.

Scooters, steps ...

Scooty en Poppy zijn waarschijnlijk de bekendste deelscooters. Deze elektrische toestellen zijn beschikbaar in Brussel en Antwerpen. De kleinste en meest gezwinde vorm van gedeelde mobiliteit zijn de e-steps van onder andere Troty en Bird.

Intermodaliteit

Gedeelde fietsen, steps en scooters zijn vooral nuttig als je ze integreert in een compleet intermodaal systeem. Dat betekent dat je deze verschillende oplossingen makkelijk kan combineren voor dezelfde rit, ook met het openbaar vervoer. De toekomst van intermodaliteit is volledig afhankelijk van een optimaal aanbod van micromobiliteit.

Apps

Voor elke oplossing bestaat er wel een app. Ten eerste heb je meestal een app nodig om een scooter, step of fiets te activeren en te betalen, je kan er ook de stations mee opzoeken en de beschikbaarheid controleren.

Daarnaast zijn er heel wat apps die verschillende mobiliteitsoplossingen combineren, zoals de dienstregeling van openbaarvervoerdiensten, de aankoop van digitale tickets en het beheer van huurfietsen. Lees meer over mobiliteitsapps.

#WeAreMobility

De Brussels Motor Show 2020 denkt aan de toekomst. Mobiliteit evolueert en daarom willen we alle spelers van nieuwe mobiliteit op één plek samenbrengen. Van 10 tot en met 19 januari 2020 – de volledige duur van het Autosalon – ontdek je de nieuwste mobiliteitsoplossingen op #WeAreMobility.

Inschrijven
Onze nieuwsbrief