Auto

Elektrisch rijden, kan ik dat betalen?

Elektrisch rijden. Het is milieuvriendelijk, je rijdt zuinig. Maar is het echt zo duur als ze zeggen? Overweeg je een elektrische wagen? Kom dan zeker naar het Autosalon. Daar krijg je namelijk een antwoord op al je vragen over elektrisch rijden en de fiscale voordelen.

  • Elektrische wagens hebben een lage prijs per kilometer
  • Een elektrische wagen heeft veel minder onderhoud nodig
  • Vraag goed na welke fiscale voordelen je geniet!

Te veel vragen? Geen nood: op het autosalon kom je alles te weten over de financiële voordelen van een elektrische wagen!

Koop nu je tickets!

Duurder ... maar goedkoper

Elektrische wagens zijn duur in aankoop. Dat komt omdat de technologie duur is en er in vergelijking nog altijd weinig volledig elektrische wagens op de markt belanden. Maar: per gereden kilometer betaal je véél minder dan met een traditionele benzine- of dieselmotor. Bovendien zijn de onderhoudskosten enorm laag.

Zonnepanelen?

Heb je thuis zonnepanelen? Da’s alvast goed nieuws. Want dan wordt je elektrische wagen nog voordeliger. Elektriciteitsleveranciers en automerken die elektrische wagens aanbieden, hebben vaak een prijssimulator waarmee je voor jezelf kan berekenen welke optie – elektrisch of benzine/diesel – voor jou de beste is.

Fiscale voordelen

Tot 2020 betaal je voor elektrische wagens in Vlaanderen geen belasting op inverkeerstelling. De jaarlijkse verkeersbelasting en fiscale voordelen voor bedrijfswagens blijven voorlopig nog interessant. Let wel: de fiscale aftrekbaarheid is een federale bevoegdheid, de jaarlijkse rijbelastingen zijn gewestelijke bevoegdheden.

Koop hier je tickets!

Inschrijven
Onze nieuwsbrief