Auto

Auto kopen … en betalen!

Een nieuwe auto kopen is iets om naar uit te kijken. Modellen, technologieën en opties vergelijken is een deel van het plezier. Tenminste, als je dat geld hebt klaarliggen. Een auto kopen is lang niet evident voor iedereen maar vaak wél een praktische noodzaak. Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden om je auto te financieren.

  • Geld lenen voor je auto? Dat kost ook geld.
  • Je kan je auto maandelijks afbetalen bij een bank of een autodealer.
  • Je kan een auto ook leasen. Dan betaal je een vaste kost voor het gebruik.

Om met een nieuwe auto te rijden, hoef je hem niet per se (meteen) aan te kopen. Kan je hem niet met eigen middelen in één keer financieren? Misschien zijn maandelijkse afbetalingen of leasing wel een mogelijkheid.

Koop tickets!

Op krediet

Banken hebben verschillende kredietformules waarmee ze het geld lenen. Niet alleen klassieke banken trouwens, ook automerken of dealers zelf kunnen je consumentenkrediet volledig of gedeeltelijk lenen.

Je betaalt het aankoopbedrag maandelijks af en eventueel breng je al een deel in als voorschot. Je kan ook afspreken om een bepaald saldo op het einde van de looptijd van het krediet in één keer te betalen, dan heb je meer tijd nodig om het geld bijeen te sparen.

Geld lenen … kost ook geld

Natuurlijk is geld lenen niet gratis. Ga dus goed na welke rente je betaalt.

Als je geld leent, zijn er ook enkele wettelijke voorwaarden die je moet naleven. De bank of andere kredietverstrekker wil ook graag weten of je financieel sterk genoeg staat om je aflossingen te betalen.

Oh ja: verzeker je voertuig best omnium. Stel je voor dat je een ongeval hebt en je auto total loss is. Bij een omniumverzekering moet je je auto dan niet verder afbetalen.

Leasing

Leasen is een begrip dat je meestal in een professionele omgeving hoort. Maar als particulier kan het ook.

Als je een auto leaset, ben je er geen eigenaar van. Je betaalt voor het gebruik. Dat is een vaste som per maand, alsof je huurt. In de leaseprijs zitten de kosten zoals het onderhoud, de banden, de verzekering en wegentaksen. Daardoor sta je nooit voor verrassingen. Je weet exact welk bedrag je maandelijks uitgeeft. Op het einde van het contract gaat het voertuig terug naar de leasingmaatschappij.

Alle kosten zijn inbegrepen, behalve de brandstof. Schat vooraf dus goed in hoeveel kilometer je per jaar denkt te rijden. Want de leaseprijs zal hoger liggen als je meer kilometers rijdt.

Wil je een auto leasen? Vraag dan meer info bij gespecialiseerde leasingmaatschappijen, banken, verstrekkers van consumentenkredieten en automerken.

Je merkt het, op het Autosalon ben je aan het juiste adres. Je vindt er bij de merken alvast heel wat informatie over de financiering van jouw toekomstige wagen!

Vraag aan de automerken hoe je bij hen je toekomstige auto kan financieren!

Naar de exposantenlijst

Inschrijven
Onze nieuwsbrief